04 februarie 2016, 10:34 Realitatea moldovenească views 4306
Volumul vinurilor moldoveneşti exportate pe piaţa chineză a sporit în 2015
04 februarie 2016, 10:34 Realitatea moldovenească views 4306

Volumul vinurilor moldoveneşti exportate pe piaţa chineză a sporit în 2015

Exporturile de vinuri moldoveneşti pe piaţa chineză în lunile ianuarie-octombrie 2015 au crescut cu 87%, comparativ cu perioada similară a anului 2014. Informaţia a fost confirmată de către ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, Zhang Yinghong, într-un interviu pentru Radio Moldova Actualităţi.

„Pe parcursul celor 24 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, grație eforturilor comune, colaborarea a dat rezultate. Dacă e să amintim, în anul 1992, cifra schimburilor comercial-economice dintre țările noastre era de 60 de mii de dolari, iar în anul 2015 aceasta s-a ridicat la 140 de milioane de dolari", a menționat ambasadorul.

Totodată, el a precizat că în perioada ianuarie-august 2014, pe piața chineză au fost exportate produse moldovenești în sumă de 4,92 milioane de dolari. „În primul rând au fost exportate vinuri moldovenești care sunt foarte bine cotate pe piața chineză. Vinurile moldovenești devin tot mai cunoscute printre consumatorii chinezi", a remarcat ambasadorul.

Potrivit lui, un alt aspect al cooperării bilaterale din ultimii ani sunt granturile oferite Republicii Moldova pentru diverse proiecte de dezvoltare. Ambasadorul consideră că Moldova are o nevoie stringentă de investiții străine, pentru a putea să se dezvolte în domenii cum ar fi infrastructura drumurilor, telecomunicațiilor, resurselor energetice alternative.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , China , piata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.