11 februarie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5356
Întreprinderile pe care autorităţile moldovene intenționează să le vîndă
11 februarie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5356

Întreprinderile pe care autorităţile moldovene intenționează să le vîndă

Guvernul Moldovei intenţionează să supună privatizării în acest an, prin intermediul concursurilor internaţionale, obiecte mari din sectorul energetic şi cel industrial, spre exemplu Reţelele electrice de distribuție Nord şi Nord-Vest, Combinatul de Tutun „Tutun CTC" din Chişinău, Combinatul de Vinuri şi Coniacuri „Barza Albă" din Bălţi, Magazinul Universal Central „Unic" din Chişinău. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, care a manifestat interes pentru oportunităţile investiţionale oferite de ţara noastră antreprenorilor din Germania, precum pentru obiectele incluse în Planul de privatizare pe acest an, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei a mai menţionat că infrastructura energetică şi termoelectrică este încă un sector important pentru investiţii.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Germaniei în Moldova, Octavian Calmîc a discutat programul cooperării bilaterale pe anul curent şi continuarea proiectelor implementate cu susţinerea părţii germane. El a specificat cele mai importante priorităţi pe termen scurt ale Guvernului Moldovei şi cele mai importante obiective trasate în faţa acestuia.

Ulrike Knotz a spus că Germania va continua să susţină eforturile Moldovei în depăşirea crizei economice şi reformarea în baza Acordului de asociere.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

privatizare , vînzare , guvern

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Почему нынешние власти так стремительно распродают гос. имущество ???.  Нельзя подождать пока народ выберет легитимную власть ???. И вы называете себя патриотами ???. Предателей к стенке ставят , или вы хотите чтоб вас наградили ?.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.