12 februarie 2016, 15:33 Realitatea moldovenească views 4460
Oportunitate de a vizita Parlamentul European
12 februarie 2016, 15:33 Realitatea moldovenească views 4460

Oportunitate de a vizita Parlamentul European

Tinerii din Republica Moldova sunt încurajați să participe la un concurs de eseuri pe teme regionale și europene. Concursul cu genericul „Tinerii din Europa de Sud-Est pentru prosperitatea regiunii" este organizat de Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, iar câștigătorii vor fi anunțați de Ziua Europei, pe data de 9 mai 2016.

La competiție pot participa tineri cu vârsta de până la 29 de ani din țările participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP): Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Kosovo.

Eseurile trebuie scrise în limba engleză și transmise on-line organizatorilor pe site-ul concursului www.competition.rspcsee.org până pe data de 31 martie 2016.

Premiile pentru învingători constau în laptopuri, tablete, precum și o vizită la Parlamentul European, în cadrul căreia tinerii vor avea întâlniri cu eurodeputați și reprezentanți ai instituțiilor europene implicate în politicile de tineret.

Scopul concursului este de a contribui la integrarea tinerilor în procesul de cooperare printr-o comunicare informală și de creare a unui sentiment de apartenență la comunitatea regională și europeană de tineret.

Concursul este organizat de Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, care deține Președinția în exercițiu a AP SEECP pentru perioada iunie 2015 – iunie 2016.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

parlament , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.