12 februarie 2016, 16:34 Realitatea moldovenească views 5723
Ostalep: Jandarmeria comună a Românie și Moldovei − un pas spre distrugerea RM
12 februarie 2016, 16:34 Realitatea moldovenească views 5723

Ostalep: Jandarmeria comună a Românie și Moldovei − un pas spre distrugerea RM

Partidul Național Liberal al României, în fruntea căreia pînă la alegeri s-a aflat Klaus Johannis, a propus crearea structurilor Poliției și Jandarmeriei comune ale României și Republicii Moldova. Această inițiativă a trezit reacții controversate în societatea moldovenească.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, consideră că propunerea acestei formațiunii politice românești este una dintre numeroasele verigi ale unui lanț comun. Este vorba aici despre tendințe cu scop bine determinat – de a distruge Moldova ca stat.

"Aceasta este încă una din propunerile, care fac parte dintr-o "operă" de proporții − cea de lichidare a Republicii Moldova. Aceste planuri sînt realizate de România și nu numai de ea, ci și de alte țări", a menționat Ostalep.

Potrivit lui, despre necesitatea desființării RM vorbesc oficialii români, organizațiile non-guvernamentale și presa moldovenească, finanțată de București.

"Organele de stat moldovenești sînt extrem de anemice. Activitatea acestora este subminată de către agenții de influență în persona consilierilor, invitați din România. Să nu uităm că atît șeful Curții Constituționale, cît și ministrul Apărării și alți oficiali cheie din țara noastră sînt cetățeni ai României. Mulți dintre ei declară în mod deschis că Moldova ar trebui să fie "încorporată" în România", a spus Ostalep.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

politia , Romania , Moldova , Valeriu Ostalep

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.