12 februarie 2016, 17:04 Realitatea moldovenească views 5148
Se caută școli care să adere la inițiativa „Școala Mea”
12 februarie 2016, 17:04 Realitatea moldovenească views 5148

Se caută școli care să adere la inițiativa „Școala Mea”

Centrul Analitic Independent Expert-Grup anunță concurs de selectare a 20 școli în calitate de beneficiari/parteneri pentru al 3-lea an de implementare a inițiativei „Școala Mea – responsabilizare socială pentru reforma educației din Republica Moldova".

Beneficiile inițiativei:

#. Instruire pentru școli prin intermediul partenerilor regionali cu privire la utilizarea instrumentelor de responsabilizare socială – organizare de audieri publice, instruiri ale Consiliilor de administrație, chestionare de evaluare a satisfacției cetățenilor față de procesul educaționale;
#. Suport cu analiza bugetului instituției pentru prezentarea unor broșuri informaționale comunității și plasare pe panoul informativ al școlii;
#. Materiale necesare pentru distribuire;
#. Asistență în organizarea întâlnirilor la nivel local/regional;

Cererea de exprimare a interesului și un scurt formular pentru a fi completat de către școlile interesate pot fi găsite aici.

Expresiile de interes/scrisorile de intenție, alături de formularul completat precum și orice alte materiale pe care le considerați relevante în procesul de selectare a școlii pot fi depuse în unul din formatele:

#. e-mail;
#. în persoană;
#. prin fax;
#. prin poștă la adresa:

Centrul Independent Expert-Grup
În atenția: Iulia Sîrghi-Zolotco, Director Serviciu Administrativ, Financiar și Comunicare
str. Pușkin 45, etajul 2
MD-2005, Chișinău, Republica Moldova
Tel: + 373 22 92 99 94
Fax: + 373 22 21 21 51
E-mail: iulia@expert-grup.org
www.expert-grup.org

Toate documentele depuse trebuie să fie semnate și ștampilate. Data limită de depunere a dosarului: 19 februarie 2016. Informații suplimentare puteți găsi AICI.

Reamintim că „Școala Mea" vine să democratizeze tot ce înseamnă administrarea unei instituții de învățământ, prin promovarea publicării bugetului școlii și prin organizarea audierilor publice și altor activități de implicare a cetățenilor.

Platforma ȘcoalaMea.md oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze „fișele școlare", care afișează într-un mod interactiv și ușor de înțeles mai mulți indicatori: numărul de elevi, numărul de profesori, numărul de elevi per profesor, bugetul total al școlii, ponderea salariilor în buget, cheltuielile per elev, ponderea cheltuielilor pentru servicii comunale etc. De asemenea, scoalamea.md afișează nota medie și rata de promovare la bacalaureat, și alți indicatori de performanță școlară pentru fiecare instituție de învățământ din țară.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

scoala , inițiativa , selectare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.