16 februarie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5614
Miniștrii de Externe ai UE au adoptat rezoluția de susţinere a Republicii Moldova (Doc)
16 februarie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5614

Miniștrii de Externe ai UE au adoptat rezoluția de susţinere a Republicii Moldova (Doc)

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene au adoptat astăzi rezoluția de susţinere a Republicii Moldova. Consiliul Europei și-a reafirmat angajamentul de a consolida asocierea politică și integrarea economică între Uniunea Europeană și Repulica Moldova, potrivit unui comunicat publicat pe consilium.europa.eu.

În comunicatul oficial se menționează că Europa urmărește cu atenție situația din țara noastră și îndeamnă autoritățile și societatea la un dialog constructiv.

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene îndeamnă Guvernul de la Chișinău să urgenteze reformarea sistemului justiţiei, dar şi crearea mediului favorabil pentru investitori.

Oficialii europeni cer şi asigurarea independenței Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi a Băncii Centrale.

Totodată, membrii Consiliului Europeii cer Chișinăului continuarea investigării fraudei în sistemul bancar şi recuperarea fondurilor dispărute.

De asemenea, miniştrii de Externe ai UE salută intenţia autorităţilor de a începe cât mai repede negocierile cu Fondul Monetar Internaţional pentru reluarea finanţării externe.

 

Council conclusions on the Republic of Moldova

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

rezoluție , UE , ministru , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.