17 februarie 2016, 11:37 Realitatea moldovenească views 6687
CFM va cumpăra pînă la 15 locomotive noi
17 februarie 2016, 11:37 Realitatea moldovenească views 6687

CFM va cumpăra pînă la 15 locomotive noi

Întreprinderea "Calea Ferată din Moldova" va cumpăra noi locomotive datorită unui împrumut oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea creditului BERD este de peste 52 de milioane de euro, iar în cadrul proiectului instituţia bancară va acorda şi un grant de cinci milioane de euro.

Un acord, în acest sens, urmează să fie aprobat, astăzi, la şedinţa Guvernului. Potrivit şefului CFM, Iurie Topală, pentru procurarea locomotivelor, în premieră, va fi organizat un concurs public on-line.

Funcţionarul estimează că, în funcţie de ofertele agenţilor economici, ar putea fi cumpărate până la 15 locomotive. Startul concursului va fi dat în luna martie, iar până la sfârşitul primăverii va fi desemnat şi câștigătorul.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

tren , calea ferata , grant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.