02 martie 2016, 16:03 Realitatea moldovenească views 6622
Universitatea „Ion Creangă” va avea în curînd propriul centru universitar francofon
02 martie 2016, 16:03 Realitatea moldovenească views 6622

Universitatea „Ion Creangă” va avea în curînd propriul centru universitar francofon

La 2 martie, în Sala Senatului din corpul administrativ al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă„ (UPSC) va avea loc inaugurarea Centrului universitar francofon, creat cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Centrul Universitar Francofon de la UPSC se va alătura rețelei de 43 de Centre de Reușită Universitară create de către AUF în cele 93 de universități membre din regiunea Europa Centrală și de Est, 6 dintre ele fiind deschise în universitățile membre AUF din Republica Moldova.

Aceste Centre de Reușită Universitară sunt niște spații amenajate și dotate cu echipament de ultimă generație care au drept misiune modernizarea învățământului, sporirea atractivității învățământului universitar francofon și a vizibilității acțiunilor francofone locale.

Astfel, crearea Centrului Universitar Francofon în cadrul UPSC le va permite cadrelor didactice universitare și celor preuniversitare, doctoranzilor francofoni de la toate facultățile, dar și studenților săi, viitorilor profesori de limbă franceză, să aibă acces la mijloace tehnice performante, soft-uri educaționale moderne și cele mai recente manuale din domeniu pentru a le facilita dezvoltarea profesională, a le lărgi orizonturile de cercetare și a-i transforma în buni specialiști în domeniul pedagogic.

Deschiderea acestui centru se înscrie perfect în strategia AUF, inovația și cercetarea științifică constituind două axe prioritare.

Inaugurarea acestui centru va constitui o primă activitate din șirul de evenimente coordonate de către AUF și partenerii săi instituționali pentru celebrarea Zilelor Internaționale ale Francofoniei și aniversarea celor 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Organizația Internațională a Francofoniei.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

universitatea , învăţămînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.