16 martie 2016, 15:48 Realitatea moldovenească views 5032
Start concursului „Marca Comercială a Anului”!
16 martie 2016, 15:48 Realitatea moldovenească views 5032

Start concursului „Marca Comercială a Anului”!

Camera de Comerț și Industrie, în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), anunță startul organizării celei de-a XIII-a ediții a concursului anual „Marca Comercială a Anului" prin intermediul căruia oferă companiilor din Moldova oportunitatea de a demonstra că sunt cele mai bune pe segmentul său.

Companiile care vor să participe la concurs trebuie să depună dosarele până la data de 10 aprilie curent.

Concursul, unic de acest gen în Moldova, apreciază experienţă companiilor în crearea şi promovarea mărcilor comerciale, stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor de pe piaţă și reprezintă un clasament al celor mai recunoscute și apreciate mărci de pe piața locală.

Învingătorii concursului sunt desemnați de un juriu profesionist în baza dosarelor ce descriu activitatea de marketing a companiei, iar aprecierea consumatorilor este evaluată în baza unui sondaj național reprezentantiv, pe un eșantion de 1050 de persoane, efectuat la comanda CCI. În baza studiului, realizat anual cu referire la mărcile comerciale înscrise în competiție sunt generate câteva top-uri care reprezintă comportamentul consumatorului, opțiunile acestora la capitolul notorietatea companiilor și despre cât de mult acestea ne reprezintă tradițiile și cultura, dar și care este nota medie pe care ar obține-o din partea consumatorilor.

Prin intermediul concursului, organizatorii își propun să contribuie la dezvoltarea economică a țării prin creşterea competitivităţii şi sporirea capacităților întreprinderilor autohtone de a-și promova mărcile comerciale pe piaţa locală, dar și pe cea internațională.

În anul 2015, în cadrul celei de-a XII-a ediție a concursului, bătălia pentru cele mai apreciate mărci comerciale s-a dat între 74 de companii autohtone, care s-au înscris la cele 9 categorii. Un sondaj, efectuat de Asociația Națională de Marketing la solicitarea CCI, constată că aproape 60% din consumatori sunt influențați în deciziile de a cumpăra de mărcile produselor sau companiilor și doar 5% susțin că marca comercială are o influență mică asupra deciziei de cumpărare.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

dosare , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.