15 aprilie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6365
Socialiștii și-au numit candidatul la funcţia de Preşedinte al RM
15 aprilie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6365

Socialiștii și-au numit candidatul la funcţia de Preşedinte al RM

Comitetul Executiv Politic al PSRM recomandă Consiliului Republican desemnarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al RM şi se pronunţă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu alegerile parlamentare anticipate.

În declarația difuzată de PSRM decizia Comitetului Executiv este motivată prin faptul că în urma acțiunilor masive de protest, după ce Curtea Constituțională a adoptat o hotărîre ambiguă și a fost stabilită zilua alegerilor pe 30 octombrie 2016, în situația de incertitudine în rîndurile forțelor patriotice stataliste, „renunţarea la luptă, boicotarea sau refuzul forţelor de stînga de a participa la un eventual scrutin prezidenţial, precum şi o dezbinare intenţionată a acestor forţe se va solda prin şanse mai mari atît pentru forţele unioniste şi antistataliste de dreapta, cît şi pentru candidatul-marionetă al regimului oligarhic. Ambele scenarii sînt absolut inacceptabile pentru Moldova".

Anume din acest motiv Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiștilor a susținut recomandările organizațiilor raionale și a solicitat Consiliului Republican al PSRM să aprobe candidatura lui Igor Dodon la funcția de Președinte al RM din partea PSRM. Comitetul Executiv Politic consideră că lucrările de pregătire către campania electorală urmează să fie inițiate chiar astăzi.

Partidul Socialiștilor deja a anunțat reluarea protestelor de proporții, în calitate de singura modalitate de presiune asupra guvernării, de eliberare a instituţiilor publice de sub controlul politic şi de apărare a statalităţii şi relansare a ţării noastre.

PSRM va folosi toate metodele legale posibile pentru a obţine organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale. Ele urmează să se desfăşoare în condiţii de transparenţă maximă a procesului de votare, se menționează în declarație.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , candidat , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
745 locuitori

Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.