03 mai 2016, 11:40 Realitatea moldovenească views 6702
Mahu: Avem nevoie de o MIȘCARE NAȚIONALĂ vie, care să lucreze întru salvarea MOLDOVEI
03 mai 2016, 11:40 Realitatea moldovenească views 6702

Mahu: Avem nevoie de o MIȘCARE NAȚIONALĂ vie, care să lucreze întru salvarea MOLDOVEI"

În luna martie a acestui an în Moldova a fost fondată Mișcarea Populară "Salvați Moldova!" - asociația națională a organizațiilor non-guvernamentale și a persoanelor particulare, țelul cărora este consolidarea statalității moldovenești, a suveranității și integrității.

Mișcarea a fost fondată de către ofițerii structurilor de forță ale Moldovei în retragere (Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Serviciul Grăniceri, forțele speciale de brigadă, veterani ai războiului din Afganistan și alții), precum și reprezentanți ai organizațiilor obștești patriotice, partide politice și ai structurilor obștești din Moldova. Despre ce s-a făcut și care sînt planurile mișcării pe viitor, am discutat cu șeful consiliului "Salvați Moldova!", fostul șef al SIS (Informațiile și Serviciul de Securitate) al Republicii Moldova, colonelul în rezervă Ion Mahu.

- Dle Mahu, cum va venit ideea formării Mișcării Populare "Salvați Moldova!"?

- A devenit clar faptul că majoritatea moldovenilor nu doresc să mai trăiască astfel și așteaptă schimbări reale. Într-o țară prosperă, mai ieri, oamenii de la țară s-au pomenit să nu aibă drepturi, iar majoritatea lor covîrșitoare sînt săraci. Lucruri strașnice se întîmplă! În ultimii ani, Moldova s-a transformat într-una dintre cele mai corupte țări din Europa. Țară, care nu mai are practic, idealuri și cum încearcă să ne convingă unii politicieni, care sînt împotriva poporului, cum că nu ar avea vreun viitor. Țară în care conducerea statului încălcă Constituția și nu ia în considerare în mod flagrant dreptul națiunilor la autodeterminare. Singura țară din lume, unde o serie de forțe politice în mod intenționat și deschis realizează planul pentru distrugerea propriei lor țări și cer distrugerea statalității prin unirea cu România! Forțele unioniste au lansat un puternic proces de românizare a Moldovei, distrugînd dur și metodic patrimoniul cultural și spiritual al țării noastre, unitatea societății moldovenești multinaționale, încercînd să transforme republica într-o provincia românească, totalmente controlabilă. În același timp, mafia oligarhilor jefuiește fără precedent țara noastră și face tot ce este posibil, ca prin orice mijloace să rămînă la putere, ca un cameleon, schimbînd denumirea partidelor și apartenența la un partid. Parlamentarii s-au transformat în marfă, devenind obiecte de tîrguială, trădîndu-și atît alegătorii, cît și țara, per ansamblu. Am ajuns la punctul cînd poporul Moldovei este lipsit de o alegere reală! Tot ce i se oferă trecerea de la un clan oligarhic la altul, sprijinit de Occident și de lacheii săi din România. Scopul pseudoalegerii, inspirat oamenilor de a aduce țara la sapă de lemn, de a distruge economia țării și statul însuși!

Cetățeni Moldovei - adevărați patrioți - nu pot rămîne în această situație simpli observatori. S-au găsit oameni (iar de aceștia în întreaga țară sînt sute de mii, mai mult de 80% din cetățenii republicii) cu valori identice, care au decis să se unească și să salveze Moldova, precum și să-i identifice pe toți acei activiști care sînt implicați activ în distrugerea statului și jefuirea avuției naționale.

Crearea Mișcării Național Populare este un pas îndrăzneț, care necesită o muncă sistematică. Este interesant să aflăm despre modul în care au avut loc pregătirile pentru crearea Mișcării?

- Am ajuns să creăm Mișcarea bineînțeles nu în două zile - a fost într-adevăr o muncă sistematică și minuțioasă, care, în mare parte, nu a fost mediatizată.

Astfel, pentru începerea consolidării forțelor patriotice un an în urmă a fost înființat Comitetul pentru Salvarea Națională "Pentru Moldova!".

A fost inițiată și făcută o muncă imensă de dezvoltare și elaborare a ideologiei, programul de acțiune și pregătite o mulțime de materiale informaționale și analitice. Noi am reușit să punem la punct colaborarea cu adevărații patrioți ai țării din diferite regiuni ale Moldovei. De aceea, anume astăzi organizațiile teritorială a Mișcării Populare "Salvați Moldova!" se formează cu atîta promptitudine.

Pe parcursul acestei perioade am dezvoltat legături cu mai multe ONG-uri, care sînt, de asemenea, pentru consolidarea statalității moldovenești, este în primul rînd vorba de Uniunea Angajaților Organelor de Forță din Moldova, ONG-ul "Republica", Organizația Veteranilor Serviciului de Frontieră Moldova, Mișcarea "Patria noastră - Moldova" și mulți alții care au intrat ulterior în componența fondatorilor Mișcării Poporului "Salvați Moldova!"

- Ce obiective au fost puse în fața Mișcării Populare?

- Avînd în vedere pericolul care planează asupra Moldovei și a poporului, principalul nostru obiectiv este de a-i mobiliza pe cetățenii țării, toate forțele patriotice ale tuturor acelora care sînt pentru păstrarea suveranității și identității țării, care doresc să-și apere istoria, limba, statalitatea, iar în cazul necesității să apere cu prețul vieții sale Patria noastră. Să facem un front național unit ca să oprim planul de distrugere al țării noastre. Noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca cu eforturi comune să păstrăm pentru generațiile viitoare suveranitatea țării și a națiunii moldovenești, per ansamblu.

- Asta este ideea principală – lupta cu acei care pledează pentru unirea cu România?

- Principala, dar nu singura. Mișcarea noastră intenționează nu numai să lupte cu unioniștii, dar, de asemenea, cu toți acei care au aruncat țara în corupție totală și haos. Ne propunem să ne opunem public fărădelegilor oficialilor din Republica Moldova, să identificăm schemele de corupție în diverse agenții guvernamentale, autorități publice locale, să apărăm drepturile și libertățile cetățenilor.

Astăzi, este important să ridicăm nivelul de cultură juridică a populației, pentru a le explica adevărata esență a politicii moderne a Moldovei, astfel încît ei să știe cine și ce prezintă și spre ce duc cu adevărat statul nostru. În republică nu se face deloc lucrul de educație patriotică și nu se povestește despre istoria bogată și multiseculară a statului moldovenesc. Iar Moldova are cu ce se mîndri!

— Într-adevăr, o astfel de muncă complexă nu a făcut nimeni pînă acum. Cum reacționează poporul moldovenesc la ideea și inițiativa Mișcării "Salvați Moldova!"?

- Din 18 martie, din momentul creării organizației (aproape într-o lună), au fost create în ramura filiale în 12 raioane ale țării. Aceste ștaburi constau din reprezentanții foștilor membri ai forțelor de securitate, partidelor patriotice și organizațiilor publice din Moldova, cărora le sînt apropiate obiectivele noastre.

În componența Mișcării au intrat deja ofițeri în rezervă cu cele mai înalte ranguri - generalii și colonei din practic toate tipurile de trupe armate: forțe speciale, polițiștii de frontieră, afgani și combatanți. În organizația noastră vin oameni, care au jurat credință statului moldovenesc, care-și iubesc Patria din toată inima și sînt adversari înflăcărați ai unirii cu România. Moldovenii sînt dezamăgiți de Guvern, politicieni și funcționari, venind în masa să se înregistreze în Mișcarea noastră. De exemplu: la Bălți în rîndurile organizației noastre au intrat mai mult de 400 de persoane.

De menționat că pînă cînd nu dispunem de resurse pentru ca să deschidem peste tot birouri staționare cum își pot permite alte organizații. Noi ne concentrăm, în primul rînd pe patriotism - activitatea în bază de voluntariat, în beneficiul țării și poporului.

- Cu ce se vor ocupa oficiile Mișcării Populare locale?

- Sărăcirea oamenilor este rezultatul corupției, care înflorește în țara noastră. Țelul nostru e să monitorizăm raioanele, pentru a-i identifica pe cei corupți și pe cei care sînt împotriva statului și să publice listele lor.

În fiecare localitate trebuie să găsim și să facem publice numele tuturor acelora care prin încălcarea Constituției Republicii Moldova planificat își distrug și-și trădează Patria an de an, dar și pe acei implicați în deturnarea proprietății publice.

Oamenii trebuie să-și știe "eroii" pe nume! La Chișinău și Bălți deja se desfășoară această muncă. Aceeași soartă îi așteaptă pe toți acei care sînt împotriva poporului în toate centrele raionale.

Vreau să spun că toate aceste probleme le vom rezolva treptat. Avem nevoie de o Mișcarea Populară pentru salvarea Moldovei viabilă, care să lucreze... să acționeze.

Astăzi, situația pe teren este foarte deplorabilă. Din cauza corupției unele raioane nu primesc sute de milioane de lei. În acest sens, sînt necesare măsuri suplimentare pentru combaterea acesteia. Noi trebuie să ajutăm societatea să creeze intoleranță față de manifestările de corupție.

În planurile de dezvoltare și de aplicare a unui anumit nivel de corupție, care permite să se compare cu alte regiuni, sectoare, departamente. Nu vom opera cu informații neverificate, ci vom semnala încălcările reale ale oficialilor lipsiți de scrupule din întreaga țară. Mișcarea noastră nu-i va lăsa în pace nici pe hoții și lichidatorii țării noastre!

— Planurile strategice impresionează! Ce măsuri concrete intenționează să întreprindă organizația în viitorul apropiat?

- După încheierea creării organizațiilor noastre teritoriale în toate municipiile și în 32 de regiuni ale țării, planificăm să organizăm un congres al poporului Republicii Moldova, la care vom discuta situația creată în țară și vom trasa măsuri concrete pentru prevenirea destrămării și dispariției Patriei noastre. În viitorul apropiat ne propunem, de asemenea, să ne concentrăm pe două direcții. În primul rînd, o să luăm decizia cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale, și, probabil, parlamentare. O să decidem pe cine să susținem dintre acei care au demonstrat prin fapte că sunt cu adevărat oameni de stat și patrioți.

Vom explica populației țării cine este fiecare și cît costă, pentru a evita acele momente cînd voturile oamenilor sînt cumpărate cu un pachet de hrișcă. Este necesar să fie arătată adevărata față a acelora care candidează pentru principalele posturi de stat.

Nu putem admite ca la putere să vină oameni întîmplători, cum ar fi "Kolea durul", Timofti, care a primit puterea și timp pentru patru ani și a parazitat pe corpul întregii națiuni. Toată această informație este necesar să fie adusă la cunoștința populației Moldovei. O asemenea muncă de informare nu a fost efectuată, în Moldova, de asemenea, pînă în prezent.

În al doilea rînd, în viitorul apropiat, intenționăm să începem publicarea "listelor lichidatorilor" țării noastre.

Să începem cu "2-Sfatul Țării", cu această mînă de ticăloși care cred că Moldova este proprietatea lor și că ei au dreptul să ne decidă soarta.

Pentru fiecare dintre ei va fi publicat un dosar informațional, care să dea în vileag activitatea lor antistatală, care va fi distribuită prin raioane.

- În ultimul timp în republică multe organizații publice sînt transformate în partide politice. Mișcarea dvs. va urma același model?

- Partidele politice și-au demonstrat ineficiența în Moldova. Am să mă repet, dar în situația în care voturile la alegeri și deputații în Parlament sînt cumpărați și vînduți ca plăcintele noi, practic, sîntem sortiți la colaps economic și pieirea statului.

Situația poate fi schimbată numai prin consolidarea poporului din afara partidelor și sloganurilor politice.

Creînd în țară controlul popular, dacă doriți! Anume din acest motiv Mișcarea Populară "Salvați Moldova!" este o forță care e mai presus de partide, nepolitică, iar noi am declarat despre aceasta imediat.

Sarcina noastră e să-i unim într-un front unic pe reprezentanții tuturor naționalităților care locuiesc pe teritoriul Moldovei, atît nepartinici, precum și pe reprezentanții diferitor partide, care doresc să salveze țara de distrugere și să-i asigure poporului moldovenesc o viață decentă.

Noi nu avem nevoie de posturi și putere. Dorim să ne concentrăm pe cu totul altceva – să unim poporul, pentru a le explica oamenilor situația reală, pentru ca nimeni să nu ne poată duce de nas, să manipuleze opinia publică și într-adevăr să atingă consolidarea statalității și suveranității țării noastre.

Probleme în țară sînt multe, așa că ne așteaptă un front de lucru serios în multe domenii. De aceea, aș dori să mă adresez către cetățeni nu fiți indiferenți, dacă nu ne unim și nu vom fi în măsură să întoarcem suveranitatea poporului, limba și istoria noastră vom dispărea de pe harta lumii. Iar dacă acest lucru se va întîmpla, restul nu va mai conta: nici partidele, nici banii, nici puterea.

- Vă mulțumesc, dle Mahu, pentru o astfel de conversație interesantă!

Sursa: salvammoldova.org

Cuvinte cheie:

miscare , interviu , Ion Mahu

Comentarii

 (2)
  • #2 vasile Răspunde Citează selecţia
    Cine plateste *Putin*acela comanda si muzica
  • #1 Ciocana Răspunde Citează selecţia
    Еше одна, сколоченная из потомственных идиотов, организация, основанная на давно протухшей румынофобии и этно-историческом невежестве. Как же надоела эта страна дураков, где недоумок сидит на придурке и невежей погоняет.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.