07 mai 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 5003
Burse americane pentru cei mai buni studenţi moldoveni
07 mai 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 5003

Burse americane pentru cei mai buni studenţi moldoveni

Ambasada SUA în Moldova va oferi burse pentru 15 studenți câștigători la competiția celor mai buni studenți juriști din RM.

Potrivit agenției „INFOTAG", reprezentantul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Angelina Olaru, a informat că al patrulea an consecutiv universitățile din Moldova, în cooperare cu Ambasada SUA și cu Institutul „Leavitt" pentru Dezvoltare Internațională, organizează lecţii în limba engleză cu traducere simultană în limba română în domeniul avocaturii şi procesului penal, cu implicarea profesorilor străini, care activează în calitate de judecători, avocaţi şi procurori în SUA şi Canada.

„După o selecție riguroase în universități cei mai buni studenți intră în competiție dreaptă, pentru a câștiga burse pentru stagii de trei săptămâni în SUA sau Canada, cu toate cheltuielile acoperite de organizatori", a spus ea.

Avocatul din Canada Gregory Wite afirmă că „sistemul de drept anglosaxon poate servi ca model pentru viitorii juriști din RM. Vrem ca tânăra generație de juriști din RM să ia cele mai bunele practici din Canada și SUA. Mai mult, învățăm unii de la alții și devenim mai buni".

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

SUA , bursa , studenţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1750
Populația:
1211 locuitori

Ghidirim este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ghidirim este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîbnița și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Ghidirim alcătuia 1211 oameni în anul 2011. Satul Ghidirim a fost menționat documentar în anul 1750.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.