24 mai 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 4240
Pentru întreruperile neprogramate de lumină se pot cere despăgubiri
24 mai 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 4240

Pentru întreruperile neprogramate de lumină se pot cere despăgubiri

Consumatorii afectaţi de întreruperile în alimentarea cu energie electrică au dreptul să solicite operatorului de reţea plata unor compensaţii, aminteşte Agenţia Naţională pentru Reglementare Energetică.

ANRE face această atenţionare după ce, săptămâna trecută, a fost întrerupt curentul pentru consumatorii din municipiul Chişinău.

Gas Natural Fenosa a anunţat consumatorii despre întrerupere, indicând că aceasta se va produce în intervalul 1:00 şi 4:00. De fapt, ea a durat de la 1:00 până la 8:55 dimineaţa. ANRE notează că întreruperea respectivă nu poate fi considerată programată şi anunţată, iar durata admisă a întreruperilor neprogramate pentru consumatorii din mediul urban nu pot fi mai mari de 6 ore. În cazul întreruperii din 17 mai curent, durata admisă a acesteia a fost depăşită cu o oră şi 55 de minute.

Astfel, consumatorii afectaţi de întreruperea respectivă au dreptul să solicite operatorului de reţea plata unor compensaţii. Pentru consumatorii casnici mărimea compensaţiei este de 20 lei/ora, pentru consumatorii non-casnici, cu puterea contractată de până la 100 kW - 200 lei/ora, iar pentru consumatorii cu puterea contractată mai mare de 100 kW – de 500 lei/ora.

În cazul în care întreruperea respectivă a adus consumatorilor prejudicii materiale sau morale, aceştia au dreptul să solicite, în conformitate cu legislaţia civilă şi clauzele contractelor încheiate, repararea prejudiciilor cauzate de livrarea serviciilor necalitative.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.