26 mai 2016, 17:10 Realitatea moldovenească views 6576
Trei cămine ale USM vor fi demolate
26 mai 2016, 17:10 Realitatea moldovenească views 6576

Trei cămine ale USM vor fi demolate

Trei cămine ale Universității de Stat din Moldova (USM) au fost cedate unui investitor și urmează a fi demolate. Informația a fost confirmată pentru portalul curentul.md de către rectorul Universității, Gheorghe Ciocanu.

Potrivit rectorului, cele trei cămine se aflau de ani buni într-o stare deplorabilă, iar în cazul unui cutremur mai puternic, acestea riscau să se risipească singure. Căminele nu pot fi reparate sau supuse vreunor schimbări, din acest motiv, statul le-ar fi cedat unui investitor, care, în coordonare cu planul urbanistic, le va demola anul curent, iar ce va construi în locul lor, nu se știe.

Sursa citată a mai menționat că, în acest an, la USM și-au făcut studiile doar 12 mii de studenți și nu erau necesare tocmai 16 cămine.

Căminele care urmează a fi demolate sînt cele cu numărul 6, 7 și 8, iar studenții care locuiau aici vor trece în clădirile recent renovate, unde studenții sînt cazați cîte doi într-o cameră.

Sursa: curentul.md

Cuvinte cheie:

universitatea , cămin , demolare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.