01 iunie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4222
Pe 1 iunie va avea loc ședința Parlamentului copiilor
01 iunie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4222

Pe 1 iunie va avea loc ședința Parlamentului copiilor

Circa 50 de tineri din diferite regiuni ale țării, inclusiv copii din centrele comunitare, cu vîrste cuprinse între 10 și 18 ani, vor fi pentru o zi deputați, fiind ghidați de Președintele Parlamentului Andrian Candu.

La începutul ședinței, care se va desfășura în sala de ședințe plenare, vor fi aleși vicepreședinții Parlamentului din rîndul copiilor.

Ei vor lua loc în prezidiul Parlamentului și vor conduce ședința împreună cu Speakerul.

Copiii vor urmări și un scurt film despre ce reprezintă instituția parlamentară, modul în care sînt elaborate și adoptate legile. Ulterior, Președintele Parlamentului le va vorbi copiilor despre activitatea deputaților în Parlament și despre cum e să fii politician.

La finalul ședinței, va fi supusă votului o Declarație comună cu privire la asigurarea prieteniei între Parlament și copiii din Republica Moldova.

Totodată, în contextul intrării în vigoare a pachetului de legi privind controlul tutunului, Președintele Parlamentului și copiii vor desfășura o acțiune de sensibilizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun asupra sănătății.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , copii , sedinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.