03 iunie 2016, 16:50 Realitatea moldovenească views 5214
„Voievod” a exprimat condoleanțe familiilor persoanelor decedate după prăbușirea elicopterului
03 iunie 2016, 16:50 Realitatea moldovenească views 5214

„Voievod” a exprimat condoleanțe familiilor persoanelor decedate după prăbușirea elicopterului

Mișcarea de Tineret „Voievod" își exprimă regretul și aduce sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor celor decedați în catastrofa aviatică din raionul Cantemir. Este un moment de mare tristețe pentru toți.

Puțini conștientizau riscurile la care se supun echipajele SMURD, puțini dintre noi au un asemenea serviciu – cînd dimineața ieși din casă și nu ești sigur că seara îți vei revedea familia. Ne pare rău pentru piloții și medicii care și-au dat viața pentru a salva un om.

E unicul proiect dintre România și Republica Moldova care cu adevărat este de folos societății noastre. Mulțumim celor care continuă să salveze viețile cetățenilor noștri.

Atunci cînd vorbim de o asemenea tragedie, orice dispută despre apartenența națională sau politică este ridicolă. E o tragedie pentru toată lumea.

Sîntem șocați de cele întîmplate și cerem Președinției ca acești oameni să fie înmormîntați ca niște eroi naționali.

Bineînțeles, aceste onoruri numai au valoare pentru cei care au murit. Ar fi însă un gest omenesc, o atitudine din partea noastră, care să răsplătească cumva efortul depus de acest echipaj.

Considerăm că ar fi binevenită desfășurarea unei anchete minuțioase pentru a stabili dacă starea tehnică a elicopterului permitea efectuarea unor asemenea misiuni. Totodată, trebuie mobilizate toate forțele pentru a evita pe viitor asemenea scenarii dramatice.

Cu durere în suflet, le mulțumim celor care sînt deja în ceruri, dar și familiilor care au fost alături de ei, se dedicau în aceste misiuni, iar astăzi, cu regret, nimeni nu-i mai poate ajuta, așa cum o făceau ei zi de zi.

Sursa: www.voievod.org

Cuvinte cheie:

elicopter , Voievod , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1181 locuitori

Dobrogea Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrogea Nouă, Dobrogea Veche și Cotovca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1181 de oameni. Satul Dobrogea Veche a fost întemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.