15 iunie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 6420
Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o asociaţie
15 iunie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 6420

Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o asociaţie

Apicultorii din raioanele de nord ale Moldovei s-au unit într-o organizaţie regională proprie.

Asociaţia este fondată în cadrul proiectului "Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova", iniţiat de Agenţie în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi finanţat din asistenţa oficială în scopuri de dezvoltare din partea României. Valoarea totală a proiectului este de 157,3 mii de euro.

Fondatori ai asociaţiei sînt 12 apicultori, care au aprobat marţi regulamentul şi au ales organele de conducere. Preşedintele organizaţiei, care urmează a fi înregistrată al Ministerul Justiţiei, este Gheorghe Carpovici.

Proiectul "Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova" are drept scop dezvoltarea durabilă a apiculturii în regiunea de nord prin elaborarea unui sistem de achiziţionare, depozitare, procesare şi ambalare a produselor apicole la nivel regional. Iniţiativa a fost pregătită în cadrul proiectului comun în domeniul dezvoltării regionale, finalizat în anul 2014 cu implicarea instituţiilor de stat din România şi Franţa.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Apicultori , asociația , raioane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.