15 iulie 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 4128
Mai multe personalităţi marcante au primit distincţii de stat
15 iulie 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 4128

Mai multe personalităţi marcante au primit distincţii de stat

Profesori, oameni de cultură, savanţi, angajaţi ai primăriilor locale sau a întreprinderilor municipale au fost printre cei care s-au învrednicit astăzi de ordine şi medalii. În semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor deosebite, şeful statului, Nicolae Timofti, le-a înmînat distincţii de stat.

Medalia „Pentru Vitejie" a fost conferită astăzi lui Daniel Nistor. Deși este abia în clasa a 7-a, băiatul a dat dovadă de mult curaj atunci cînd a salvat de la înec două persoane. Tînărul i-a observat în timp ce făcea sport pe malul iazului.

„Un bărbat a încercat să salveze un băiețel mic de la înec. Eu am sărit în apă şi am scos băieţelul la mal. Dar după asta am văzut că bărbatul nu este, am sărit după el. L-am căutat vreo cinci minute, l-am găsit la fundul iazului şi l-am salvat", povestește vădit emoționat Daniel Nistor.

Prin decretul președintelui, astăzi au mai fost decoraţi cu „Ordinul Republicii" un academician, un bancher şi un director de întreprindere municipală.

„Este surprinzător pentru mine, dar şi pentru colegii mei de breaslă. Aceste distincţii se dau în avans. Mereu avem ceva de îndeplinit, dar sperăm că nu o să dezamăgim consumatorii pe parcurs", a declarat directorul „Apă-Canal Chișinău", Constantin Becciev.

Cu distincţii s-au ales şi cîţiva angajaţi ai IPNA Compania „Teleradio-Moldova", printre ei fiind și directorul de programe la Radio Moldova, Anatol Caciuc.

„Noi acum sîntem porniţi pe o cale pe care eu o consider corectă - integrarea europeană. Vă îndemn ca la locul vostru de muncă să faceţi tot ce vă stă în puteri ca să continuăm acest parcurs", a spus președintele Timofti.

Distincţii au fost oferite și persoanelor din domenii sociale, precum medicină, învăţămînt, cultură, ştiinţă şi pază de stat.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.