28 iulie 2016, 10:31 Realitatea moldovenească views 4839
Facilităţi pentru deţinătorii de patentă
28 iulie 2016, 10:31 Realitatea moldovenească views 4839

Facilităţi pentru deţinătorii de patentă

Antreprenorii care activează în bază de patentă vor beneficia de mai multe facilităţi.

Mai exact, din 1 ianuarie 2017, aceştia vor avea posibilitatea să-şi înregistreze activitatea doar printr-o notificare la primărie, iar în loc de patentă vor achita un procent din veniturile obţinute, dar nu mai puţin de trei mii de lei anual.

Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

"Noi am trecut într-o taxă fixă de un procent de la cifra de afaceri: vinde -plăteşte, nu vinde - nu plăteşte niciun impozit statului. Noi acum redeschidem posibilitatea acestor antreprenori să practice şi activitatea de import - export. Până la urmă asigurăm dreptul de protecţie al consumatorului. De aceea se introduce acest element de aparat de casă, el este oferit gratis", a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Autorităţile mai propun majorarea cifrei de afaceri de la 300 de mii de lei la 600 de mii de lei pe an. De asemenea, se vrea ca, în cazul activității independente, antreprenorii să aibă dreptul la import, comerț atât cu amănuntul, cât și cu ridicata. Nemulţumiţi că în acest an expiră legea care le permite să activeze în bază de patentă, mai mulţi antreprenori au ieşit în stradă pentru a protesta. Invitaţi la masa de discuţii cu autorităţile, aceştia au refuzat.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

patenta , munca , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.