08 august 2016, 16:55 Realitatea moldovenească views 4582
PAS, PDA și PLDM  vor avea un candidat unic
08 august 2016, 16:55 Realitatea moldovenească views 4582

PAS, PDA și PLDM vor avea un candidat unic

Candidatul partidelor proeuropene de opoziție la alegerile prezidențiale va fi ales între Maia Sandu și Andrei Năstase.

Despre acest lucru au anunțat astăzi liderii PLDM, PDA și PAS, prin intermediul unei declarații de presă notează Noi.md. Astfel, Viorel Cibotaru, Andrei Năstase și Maia Sandu au confirmat că sînt determinați să facă front comun la alegerile din octombrie. Potrivit lor, în procesul desemnării candidatului comun, opinia cetățenilor va fi decisivă.

„Conștienți de riscurile pe care le comportă participarea la scrutin a opoziției anti-oligarhice cu mai mulți candidați, fapt ce ar avantaja regimul actual, dar și de necesitatea mobilizării tuturor forțelor sănătoase din societate pentru a asigura victoria în fața oligarhiei și a preveni accederea și menținerea la putere a forțelor străine intereselor Republicii Moldova, decizia definitivă privind candidatul comun la funcția de președinte, selectat dintre cei doi, se va lua la momentul oportun, în strictă conformitate cu legea electorală, iar opinia cetățenilor în identificarea acestui candidat va fi decisivă", se arată în declarația celor trei politicieni.

Totodată, liderii celor trei formațiuni au atenționat opinia publică cu privire la riscul fraudării alegerilor, îndemnînd organizațiile nonguvernamentale locale și cele internaționale să intervină pentru a asigura corectitudinea procesului. „Datele recensămîntului nu au fost făcute publice, ceea ce facilitează frauda din partea autorităților. Finanțarea partidelor politice se face în continuare cu grave încălcări ale legislației și în condiții de transparență scăzută. Concentrarea surselor media în mîinile unei singure persoane creează condiții inegale pentru concurenții electorali", se arată în declarație.

De asemenea, Sandu, Cibotaru și Năstase au condamnat decizia liderului PPEM, Iurie Leancă, de a părăsi frontul comun anti-oligarhic și de a se alătura partidelor de la guvernare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

candidat , președinte , alegeri , Platforma DA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.