27 august 2016, 14:40 Realitatea moldovenească views 5140
Născuţi de Ziua Independenţei!
27 august 2016, 14:40 Realitatea moldovenească views 5140

Născuţi de Ziua Independenţei!

S-au născut de Ziua Independenţei. Mai mulţi copiii din Capitală s-au grăbit să vină pe lume, pe 27 august, chiar după miezul nopţii, într-o zi semnificativă pentru ţară.

La Maternitatea numărul 1 din Chişinău, până la această oră, s-au născut un băieţel şi cinci fetiţe.

Veronica Percic a adus pe lume primul copil noaptea trecută, în jurul orei trei. După ce mai bine de cinci ani a fost moaşă şi a ajutat zeci de mămici să nască, astăzi ea a simţit pe propria piele ce înseamnă să-ţi ţii bebeluşul în braţe.

"Nici nu se compară emoţiile, nici nu se compară cu altceva, numai trebuie să naşti şi să vezi, cât de plăcut e să dai viaţă unui suflet. E un înger, e un dar de la Dumnezeu, aşa că noi îi dorim tot binele din lume", a spus Veronica Percic.

Femeia spune că fiica sa, pe care a numit-o Valeria, nu în zadar s-a născut de Ziua Independenţei.

"Soţul a zis că ea trebuie să fie o persoană puternică şi a venit pe 27, aşa cum ea a dorit. Are personalitate dacă s-a născut pe data de 27", a spus proaspăta mămică.

În această noapte, la aceeaşi maternitate au venit pe lume şi alţi micuţi.

"De Ziua Independeţei am avut şase naşteri. S-au născut cinci fetiţe, un băieţel. Cinci naşteri au fost naturale, o naştere prin cezariană", a spus medicul Violeta Şaptefraţi.

Potrivit medicilor atât nou-născuţii, cât şi mamele acestora se simt foarte bine.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Ziua Independenței , copii , nastere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.