27 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3808
Zilele regiunii de dezvoltare nord
27 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3808

Zilele regiunii de dezvoltare nord

Agenţia pentru Dezvoltare Regională "Nord" organizează ediţia a patra a Zilelor regiunii de dezvoltare Nord, care se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 22 octombrie.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului regional pentru dezvoltare "Nord", Ion Leucă, a spus că "Zilele regiunii de dezvoltare nord au devenit o platformă de dialog tradiţională, care poate deveni model pentru alte regiuni ale Republicii Moldova".

Directorul Agenţiei, Ion Bodrug, a spus că, pe 29 septembrie, la Bălţi se va desfăşura simpozionul ştiinţifico-practic internaţional "Competitivitatea regională bazată pe cercetare, inovare şi transfer tehnologic" .

Pe 30 septembrie va fi organizată ediţia a treia a forumului economic "Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord".

Totodată, pe 1 octombrie, la Bălţi va avea loc Festivalul Mierii, pe 2 octombrie va avea loc Festivalul Plăcintelor şi Sarmalelor, care se va desfăşura în raionul Sîngerei, iar pe 9 octombrie, la Soroca va avea loc un turneu regional de volei cu participarea echipelor feminine din cadrul administraţiilor publice locale.

La evenimente va participa şi o misiune a oamenilor de afaceri din Letonia, iar odată cu aceasta, va fi desfăşurată şi Ziua cooperării Letoniei cu Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

dezvoltare , Nord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.