17 noiembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 3854
Bursele pentru elevi și studenți au fost majorate
17 noiembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 3854

Bursele pentru elevi și studenți au fost majorate

Mai multe categorii de burse pentru elevi şi studenţi au fost majorate. Executivul a aprobat ieri două decizii privind modificarea unor hotărîri de Guvern în acest sens.

Potrivit modificărilor, se majorează bursele de performanţă pentru elevii din liceele-internat republicane cu profil arte și pentru elevii din clasele IV-IX ai Colegiului Național de Coregrafie. Astfel, bursele de performanță vor constitui de la 305 până la 440 de lei, iar bursa specială va fi de 460 de lei. Recalcularea burselor se efectuează cu începere de la 1 martie 2016.

Tot astăzi, s-a aprobat modificarea și completarea hotărârii Guvernului care prevede stabilirea cuantumului burselor pentru elevii şi studenţii din învăţămîntul profesional tehnic şi superior şi aprobarea burselor diferenţiate, în bază de rezultatele obţinute, pentru elevii din învățămîntul profesional tehnic secundar. Cuantumul acestui tip de burse va fi majorat pînă la 460 de lei. În prezent, mărimea acestora constituie 330 de lei.

Mijloacele financiare respective sunt prevăzute în Legea bugetului de stat pentru 2016.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

bursa , studenţi , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.