10 decembrie 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 4787
Președintele care și-a încheiat mandatul va beneficia de anumite privilegii timp de patru ani
10 decembrie 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 4787

Președintele care și-a încheiat mandatul va beneficia de anumite privilegii timp de patru ani

Persoana care a ocupat funcția de președinte al Republicii Moldova, la expirarea mandatului, demisie sau imposibilitatea exercitării atribuțiilor, va beneficia, timp de patru ani, de birou, asistent personal și automobil permanent. Modificarea legislativă a fost adoptată astăzi de Parlament cu votul a 55 de deputaţi, informează MOLDPRES.

Împotriva inițiativei s-au pronunţat deputaţii socialişti şi comunişti, iar cei din PLDM au criticat graba în care s-a dorit votarea respectivului proiect, menţionînd că ar fi fost încălcate prevederile Regulamentului Parlamentului, potrivit cărora, deputații au la dispoziție zece zile pentru a veni cu amendamente.

Conform documentului, modificarea legislativă are drept scop asigurarea unei conlucrări eficiente cu fostul șef de stat şi va permite acestuia să se dedice unei activități utile societății, ținînd cont de experiența acumulată în perioada mandatului.

În prezent, ex-președinții beneficiază de pensie, asistenţă medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică şi asigurarea securităţii.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

președinte , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.