23 decembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4536
Astăzi Igor Dodon va fi învestit în funcţia de preşedinte al ţării
23 decembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4536

Astăzi Igor Dodon va fi învestit în funcţia de preşedinte al ţării

Igor Dodon va fi învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ceremonia va avea loc la Palatul Republicii, la ora 13:00, în prezenţa deputaţilor, a miniştrilor, a membrilor CEC şi a magistraţilor Curții Constituționale.

În total, la ceremonie sunt invitate aproximativ 700 de persoane. Printre oaspeţii de onoare vor fi diplomaţi, oameni de artă, liderii partidelor, personalități notorii din ţară, dar și de peste hotare.

Preşedintele ales va rosti jurământul constituţional, după care va depune flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală.

Igor Dodon a fost ales preşedinte al ţării în turul doi al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, unde a obţinut 52 la sută din voturile cetățenilor.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , inaugurare , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.