24 decembrie 2016, 13:45 Realitatea moldovenească views 5029
Vlad Plahotniuc, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova
24 decembrie 2016, 13:45 Realitatea moldovenească views 5029

Vlad Plahotniuc, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Partidul Democrat a convocat astăzi cel de-al optulea congres al formaţiunii, în care membrii au decis ca Vlad Plahotniuc să fie noul preşedinte al formaţiunii.

Candidatura lui Vlad Plahotniuc a fost votată în unanimitate de cei prezenţi la eveniment.

Partidul Democrat din Moldova este una dintre cele mai puternice formațiuni politice din țară. Aceasta a fost creată în februarie 1997 cu denumirea de Mișcarea pentru o Moldovă Democratică și Prosperă. PDM este un partid de centru-stânga, care promovează egalitatea, solidaritatea și libertatea în societate.

De la fondarea sa până în vara anului 2009, formaţiunea a fost condusă de Dumitru Diacov, ulterior liderul democraților devine Marian Lupu, care a fost președinte al Parlamentului în perioada 2005 - 2009. Lupu este și vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, iar în luna noiembrie a fost ales copreședinte al Adunării Parlamentare Euronest. În urma alegerilor parlamentare din 2014, PDM a ajuns în legislativ, după ce a obţinut aproximativ 16 la sută din sufragii.

Fracțiunea are 20 de deputați, iar vicepreședintele PDM, Andrian Candu, este şeful Legislativului. După scrutinul local din 2015 echipa democraților s-a ales cu 396 de primari şi aproximativ trei mii de consilieri municipali, raionali și locali, iar 11 raioane din ţară sunt conduse de membri ai PDM.

Partidului Democrat numără, în prezent, peste 50 de mii de membri.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , PDM , partide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.