30 decembrie 2016, 10:40 Realitatea moldovenească views 3705
Agenție de soluţionare a contestaţiilor formulate în cadrul achiziţiilor publice
30 decembrie 2016, 10:40 Realitatea moldovenească views 3705

Agenție de soluţionare a contestaţiilor formulate în cadrul achiziţiilor publice

Hotărîrea cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor va fi publicată astăzi, 30 decembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, noua instituție va fi o autoritate publică independentă, responsabilă față de Parlament, avînd competența de soluţionare a contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţii publice. Agenția va avea 15 angajați, dintre care șapte vor avea statut de consilieri pentru soluționarea contestaţiilor. Directorul general și cel adjunct, precum și consilierii vor fi numiți de Legislativ cu votul majorității, pe un termen de șapte ani, fără posibilitatea reînnoirii mandatului.

Agenția va dispune de bilanț propriu și de ștampilă cu imaginea Stemei de Stat și cu denumirea sa. Aceasta se va conduce de prevederile Constituției, de tratatele internaționale la care R. Moldova este parte, de legea privind achizițiile publice și alte acte normative din domeniul dat.

Directorul general și cel adjunct vor avea salariul lunar de 9 585 lei și, respectiv, de 8 775 lei. Cei șapte consilieri vor primi un salariu de 8 100 de lei, iar ceilalți angajați vor fi remunerați conform legii cu privire la sistemul de salarizare a funcţionarilor publici.

Hotărîrea privind instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor va intra în vigoare la 1 ianuarie 2017.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

agenție , 2017

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.