30 decembrie 2016, 12:25 Realitatea moldovenească views 4469

30 decembrie 2016, 12:25 Realitatea moldovenească views 4469

"Moldovagaz" a prelungit contractul cu "Gazprom"

Contractele dintre "MoldovaGaz" şi "Gazprom" privind livrarea şi tranzitarea gazelor ruseşti a fost prelungit pentru încă trei ani.

Potrivit noului acord, formula de stabilire a preţurilor pentru consumatori va rămâne aceeaşi. Anterior, însă, vicepremierul Economiei, Valeriu Triboi, a anunţat că există toate premizele ca preţurile de import să scadă pe viitor.

În primul trimestru al acestui an, Moldova a cumpărat gaze din Rusia la un preţ de 223 de dolari pentru o mie de metri cubi. Media anuală a costului a fost stabilită însă la 190 de dolari.

Actualul contract cu Gazprom a fost semnat de autorităţile de la Chişinău în 2007, pe o perioadă de patru ani. După ce a expirat, în 2011, documentul a fost prelungit în fiecare an.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

contract , gaz , Gazprom

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.