06 februarie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6253
Dodon efectuează prima vizită oficială la Bruxelles
06 februarie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6253

Dodon efectuează prima vizită oficială la Bruxelles

Președintele Igor Dodon întreprinde, începînd de astăzi, o vizită de trei zile la Bruxelles, informează NOI.md.

Șeful statului se va întîlni cu Donald Tusk, președintele Consiliului European; Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate; Antonio Tajani, președintele Parlamentului European; Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene și Jens Stoltenberg, secretar general NATO.

Anterior, Igor Dodon anunța că va vorbi la Bruxelles despre consecințele Acordului de asociere cu UE pentru Moldova, precum și despre necesitatea respectării statutului de neutralitate al țării. „Eu nu-mi schimb poziţia şi retorica în funcţie de interlocutor sau de capitala în care mă aflu în vizită. La Bruxelles mă voi pronunţa clar în privinţa Acordului de asociere cu UE şi despre acele speranţe înşelate cu care se confruntă cetăţenii noştri", susținea Dodon. Acesta mai spunea că va încerca să-i convingă partenerii externi să renunțe la ideea înființării unui birou de legătură al NATO la Chișinău.

Menționăm că prima vizită în străinătate după învestirea în funcția de președinte a fost efectuată de Igor Dodon la Moscova.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.