22 februarie 2017, 11:25 Realitatea moldovenească views 3845
Opinii împărţite despre întîlnirea primelor persoane din conducerea ţării
22 februarie 2017, 11:25 Realitatea moldovenească views 3845

Opinii împărţite despre întîlnirea primelor persoane din conducerea ţării

În timp ce unii experți salută întrevederea dintre președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului Andrian Candu şi premierul Pavel Filip, alţii consideră că este vorba de o strategie a celor de la putere de a scoate în evidenţă factorul geopolitic, care va fi utilizat şi la viitoarele alegeri parlamentare. Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct" de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Fostul consilier prezidenţial, Vlad Ţurcanu, consideră că întrevederea dintre primele persoane din stat face parte dintr-o strategi mai veche. „Dodon s-a axat pe mesajele sale pro-ruse şi anti-româneşti. Pe de altă parte, cei doi reprezentanţi ai PDM au apărut în postura de salvatori ai vectorului pro-european. Prin această întâlnire cei de la guvernare au dorit să ne arate despre pericolul estic", a opinat Ţurcan.

Analistul politic, Corneliu Ciurea, consideră întâlnirea dintre cei trei drept una benefică. „ A fost un lucru nou. S-a făcut o încercare de a se discuta şi de a găsi soluţii pentru unele probleme urgente, cum ar fi, de exemplu, problema pensiilor", a spus analistul.

Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, a declarat că s-a dat dovadă de un gest de maturitate politică doar prin simplu fapt că cei trei au reuşit să se aşeze la masa de discuţii.

Analistul politic Dionis Cenuşa este de părerea că s-a încercat "să se diminueze convingerile unora că fac un joc comun împreună". "Tot ce fac ei este pentru a se ajuta reciproc în alegerile parlamentare din 2018", a spus Cenuşa.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Andrian Candu , Pavel Filip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.