03 martie 2017, 10:35 Realitatea moldovenească views 5289
În Moldova vor fi eliminate carnetele de muncă pe suport de hîrtie
03 martie 2017, 10:35 Realitatea moldovenească views 5289

În Moldova vor fi eliminate carnetele de muncă pe suport de hîrtie

Carnetele de muncă pe suport de hărtie vor fi eliminate, acest lucru este prevăzut de amendamentele legislative aprobate de parlament în prima lectură, notează NOI.md.

Schimbările se datorează faptului că în ţară este implementat sistemul electronic de evidenţă a activităţii de muncă şi toată informaţia privind angajaţii este transferată într-o bază de date electronică.

Potrivit documentului aprobat de parlament, va fi creată o platformă unică de raportare online, la care vor fi conectate Inspectoratul Fiscal de Stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Acest lucru va exclude dublarea informației prezentate de agenții economici către instituțiile publice.

În prezent agenţii economici din Republica Moldova sînt obligaţi să prezinte cinci rapoarte diferite care se referă la plăţile salariale, impozitele aferente şi unele aspecte privind relaţiile de muncă.

Raportul unificat FISC16 va include toate cele cinci rapoarte şi va elimina dublarea datelor raportate şi volumul raportărilor cu circa 40 la sută.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

carnet de muncă , documente , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
2224 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodăneştii Vechi și Ştefăneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2224 de oameni. Satul Ștefănești a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.