06 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5709
Moldova va avea o sărbătoare nouă
06 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5709

Moldova va avea o sărbătoare nouă

O nouă sărbătoare va fi marcată în Republica Moldova. Este vorba de „Ziua angajatului organelor de probațiune", care va fi celebrată anual, la 12 ianuarie. Iniţiativa aparţine Ministerului Justiției, care motivează importanța sărbătorii prin faptul că, în prezent, instituția probațiunii traversează o etapă evolutivă importantă, cu impact decisiv în cadrul reformei sistemului de justiție.

Conform proiectului care urmează a fi prezentat Cabinetului de Miniștri, în prezent, „instituția probațiunii este insuficient promovată în mijloacele media, ceea ce ar asigura rezonanța în rîndul factorilor de decizie și al publicului larg, privind importanța acestora ca parte a sistemului de justiție, dar și a comunității".

Recunoașterea importanței lucrului efectuat de către organele probațiunii, inclusiv prin stabilirea unei sărbători profesionale, are o deosebită importanță, conform ministrului justiției, Vladimir Cebotari, autorului proiectului.

În opinia autorului, instituirea zilei probațiunii va facilita promovarea instituției în societate și va contribui la consolidarea unui colectiv profesionist implicat în activitatea de probațiune, întru asigurarea scopului activității de probațiune.

„Ziua angajatului organelor de probațiune" ar urma să fie sărbătorită anual, la 12 ianuarie.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (2)
  • #2 Fiodor Răspunde Citează selecţia
    Что такое "органы пробации": дегустация вин, или какая-то другая дегустация... 
  • #1 maria Răspunde Citează selecţia
    День идиота в Молдове можно омтечать каждый день.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.