15 martie 2017, 16:55 Realitatea moldovenească views 2421
Cinci licee și un gimnaziu vor fi reparate capital
15 martie 2017, 16:55 Realitatea moldovenească views 2421

Cinci licee și un gimnaziu vor fi reparate capital

Cinci licee și un gimnaziu din șase raioane ale țării vor primi mijloace financiare pentru reparații capitale. Guvernul a prevăzut în aceste scopuri 100 de milioane de lei. Banii au fost oferiţi sub formă de împrumut de Banca Mondială, în cadrul proiectului "Reforma în educație". Documentul urmează să fie discutat astăzi la ședința Cabinetului de Miniștri.

Cei mai mulți bani, circa 25 de milioane de lei, va primi liceul din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. Ceva mai puțini, aproximativ, cîte 20 de milioane de lei, vor fi alocați liceului din satul Sipoteni, raionul Călărași și celui din orașul Iargara, Leova.

Aproximativ cîte 18 milioane de lei vor fi transferați școlilor din comuna Gotești, Cantemir și celei din orașul Costești, Rîșcani. Gimnaziului din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni va primi pentru realizarea reparației capitale ceva mai mult de 12 milioane de lei.

Proiectele de renovare a instituțiilor de învățămînt urmează să fie implementat de către administraţiile publice locale sub controlul Ministerului Educaţiei. Reparația va include lucrări de schimbare a rețelelor electrice, a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, dar și construcția stațiilor de epurare și a centralelor electrice.

Anul trecut au fost reparate, în total, circa 1300 de școli din țară. Din bugetul de stat au fost cheltuiți aproximativ 200 de milioane de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

scoala , reparatie , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.