17 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4737
Ce informații caută moldovenii pe Internet
17 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4737

Ce informații caută moldovenii pe Internet

O nouă cercetare despre utilizatorii de Internet moldoveni a fost realizată de către Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI). De această dată, cercetarea se axează pe regiunile republicii unde se află cei mai mulți utilizatori și ce informații caută aceștia. Studiul a fost realizat în ianuarie 2017.

Conform analizei, cei mai mulți utilizatori de Internet din Republica Moldova se află în regiunea Centru, iar la polul opus, cei mai puțini utilizatori se află în UTA Găgăuzia.

Cei mai mulți utilizatori de Internet au vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

Femeile din Chișinău caută cel mai des pe Internet informații despre educație și dezvoltare personală, iar cele din regiunea Sud caută cel mai des rețete culinare.

În funcție de regiunea din care se conectează la Internet, tipul informațiilor pe care moldovenii le caută pe Internet este diferit. Atât în zona de Nord, cât și în cea de Centru majoritatea oamenilor declară că cel mai des se conectează la internet pentru a citi știri online.

În același timp, utilizatoarele de Internet din Sud caută cel mai des pe internet rețete culinare, bărbații din UTA Găgăuzia accesează site-uri cu job-uri.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

studiu , moldovenii , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.