23 martie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 5033
Înregistrarea mașinilor cu numere transnistrene a fost extinsă
23 martie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 5033

Înregistrarea mașinilor cu numere transnistrene a fost extinsă

Persoanele care dețin în proprietate mașini înmatriculate în alte state, dar și în regiunea transnistreană, și le-au introdus pe teritoriul Republicii Moldova pînă la 1 noiembrie 2016, le pot înmatricula pînă pe 1 iulie 2017 plătind doar 30% din cota accizelor stabilită pentru anul 2016. Termenul inițial fixat era 1 aprilie, dar Guvernul a decis să-l prelungească cu trei luni.

Ministrul finanțelor, Octavian Armașu, a spus că până acum au fost achitate accize în bugetul de stat în sumă 320 mln lei. Iar numărul celor care doresc să-ți înregistreze mașinile în țară a crescut simțitor în ultima săptămână, astfel că la oficiile vamale s-au creat cozi.

„Sperăm că pînă la 1iulie își vor înregistra mașinile toți doritorii, inclusiv cei ale căror autovehicule au numere de înmatriculare în stînga Nistrului. Iar noi vom găsi în acest răstimp soluții pentru a fi posibilă înregistrarea mașinilor proprietarilor din Zona de Securitate și a altor categorii de persoane care nu dispun de actele solicitate pentru înmatricularea mașinilor în Republica Moldova", a declarat ministrul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , automobil , înregistrare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.