23 martie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 4850
A fost modificată modalitatea de calcul a prețului pentru chiria căminului (Doc)
23 martie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 4850

A fost modificată modalitatea de calcul a prețului pentru chiria căminului (Doc)

Miercuri, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri s-au aprobat modificări privind modalitatea de calculare a taxei pentru chiria camerelor în căminele studențești. În acest scop au fost aduse cîteva modificări la Hotărîrea Guvernului nr. 99 din 30 ianuarie 2007 cu privire la taxele de cazare în căminele instituţiilor de stat de învăţămînt profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar, superior şi din domeniul ştiinţei şi inovării.

Astfel, ca urmare a noilor prevederi va fi exclusă neconcordanța între taxele de cazare ce sînt în diferite instituții și capacitatea stabilirii acestora. Taxa de cazare în cămin va fi calculată în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățămînt.

De asemenea, documentul prevede ca în cazul majorărilor prețurilor pentru serviciile comunale pe parcursul anului, taxa de cazare urmează a fi recalculată.

În document se menționează că taxa de cazare pentru angajații instituției și pentru alte categorii de personal din domeniul educației, care nu dispun de un alt spațiu locativ, va include cheltuielile de consum aferente întreținerii spațiilor comune din cămin (coridoare, bloc sanitar și cheltuielile aferente întreținerii acestora, procurărilor de materiale de uz gospodăresc și altele) reieșind din cuantumul de 30 la sută, dacă serviciile comunale sînt achitate de către aceștia separat, reieșind din consumul real conform datelor echipamentelor de măsurare și își asumă toate cheltuielile de întreținere a acestor încăperi.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

preţ , cămin , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.