03 aprilie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 6329
Avocatul Valerian Mînzat scapă de arestul la domiciliu
03 aprilie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 6329

Avocatul Valerian Mînzat scapă de arestul la domiciliu

Avocatul Valerian Mînzat scapă de arestul la domiciliu. El va avea doar interdicţia de a părăsi ţara începînd cu data de 4 aprilie.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că urmărirea penală a fost finalizată, iar zilele acestea dosarul avocatului va fi trimis în judecată.

Potrivit lui Morari, Mânzat şi-a recunoscut vina şi colaborează cu ancheta, prin urmare nu este necesară prelungirea măsurii preventive de arest.

Șeful PA a mai spus că procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică a acțiunilor lui Mânzat reieșind din faptul că avocatul și-a recunoscut traficul de influență.

"Date fiind materialele cauzei penale, declarațiile lui și faptul că și-a recunoscut influența, dosarul său va fi trimis în judecată pe art. 326, aliniat 3. - trafic de influență, nu pe art. 190 - escrocherie", a adăugat Viorel Morari.

Potrivit Codului penal, infracțiunile prevăzute de art. 326, al. 3 săvârșite de către persoanele juridice, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 7000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Avocatul Valerian Mânzat a fost reţinut în luna februarie. Potrivit CNA, el i-ar fi promis unei femei că va urgenta transferarea soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

Pentru serviciile sale, avocatul ar fi cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe.

La începutul lunii martie, Mânzat şi-a recunoscut vina şi a fost plasat în arest la domiciliu, după ce în februarie, pe numele său a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile, pe care l-a ispăşit în Penitenciarul 13 din Capitală.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Valerian Mînzat , avocat , arest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
1194 locuitori

Hăsnăşenii Noi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hăsnășenii Noi și Lazo. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Drochia și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1194 persoane. Satul Hăsnăşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.