10 aprilie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 8782
Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Plahotniuc, plasați în izolator (Foto, Video)
10 aprilie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 8782

Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Plahotniuc, plasați în izolator (Foto, Video)

Cele opt persoane reținute la Chișinău și învinuite de tentativă de omor asupra omului de afaceri și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, au fost plasate în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Magistrata din cadrul Judecătoriei Centru a admis demersul procurorilor, pronunțând deciziile acum câteva minute.

Zabolotnîi Valerian


Pașmenco Iurii


Șevcenco Dmitrii


Igor Mihailiuc


Kirov Stepan


Șatchi Eduard


Șevcenco Igor


Cea de-a opta persoana care a primit mandat de arestare a lipsit de la ședință. Potrivit procurorului care instrumentează cazul, aceasta s-a simțit rău, urmînd să fie examinată.

Amintim că, pe data de 7 aprilie curent, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat despre o tentativă de omor asupra lui Vlad Plahotniuc în urma căreia o grupare a fost reținută la Kiev, iar alta - la Chișinău. Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au venit cu informații și reacții.

În Moldova, a fost deconspirată activitatea a opt persoane, printre care șase moldoveni cu cetățenii multiple și doi ucraineni. Investigațiile au pornit în luna decembrie, atunci cînd poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unor persoane.

Remunerarea pentru executarea omorului era de 200.000 de dolari, plus un bonus, dintre care 100.000 erau achitați deja sub formă de avans. Forțele de ordine au pornit o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , arest , crima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1996 locuitori

Chirileni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Chirileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1996 de oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.