09 iunie 2017, 12:06 Realitatea moldovenească views 4934
Voronin către Leancă: Locul tău e alături de Filat
09 iunie 2017, 12:06 Realitatea moldovenească views 4934

Voronin către Leancă: Locul tău e alături de Filat

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat dur numirea fostului premier Iurie Leancă în funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului.

El a dat de înţeles că este inadmisibl ca un politician cu o asemenea reputaţie ca Iurie Leancă să fie desemnat într-un post de rang înalt.

„Lenin în 1916 scria că dacă furi două pîini, o să nimereşti la puşcărie, dar dacă furi calea ferată, o să ajungi în Duma de Stat. Îl felicit pe Leancă cu marele post de vicespicher. Locul lui nu e acolo în prezidiu, lîngă dl Candu, dar lîngă Filat, dacă e să vorbim sincer", a menţionat Voronin.

În replică, Iurie Leancă l-a acuzat pe preşedintele comuniştilor că lansează acuzaţii nefondate: „Îi mulţumesc tovarăşului Voronin pentu atenţia permanentă pe care mi-o acordă din 2009 încoace. Tot ce faceţi sînt doar atacuri absolut nejustificate, este unica modalitate prin care vă manifestaţi în spaţiul public".

El a făcut unele precizări şi în privinţa deciziei cu privire la creditul de urgenţă acordat celor trei bănci falimentare, sub garanţia Guvernului.

„Decizia a de a oferi garanţia bancară a fost cea mai dificilă din activitatea mea politică, dar absolut neceară, care a salvat sistemul bancar şi cel economic. Dvs pricepeţi în toate - şi în politică externă, şi în probleme financiare, dar v-aş sfătui să vedeţi se spun experţii din afara ţării. Cea ma persigioasă revistă economică din lume spune că, datorită deciziei guvernului de atunci, a fost salvată economia ţării", a remarcat Leancă.

„Nu aveţi decît să mă băgaţi în seamă în continuare. Nu vreau să cobor la nivelul dvs., unul primitv, care nu vă face cinste", a conchis Leancă.

Deşi liderul PCRM a vrut să intervină cu o replică la spusele lui Leancă, spicherul Andrian Candu nu i-a permis, precizînd că „replică la replică nu se dă".

Menţionăm că Iurie Leancă a fost numit în funcţia de vicespicher pe 2 iunie curent, la propunerea lui Andrian Candu. Decizia de a-l desemna în acest post a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Istena Răspunde Citează selecţia
    Ато что Юрие Лянкэ был назначен вице-спикером 2 июня, по предложению Андриана Канду. Решение о его назначении на эту должность было принято голосами большинства депутатов , опобликуйте их фамилий . МЫ ХОТИМ ЗНАТь КТО ОБОКРАЛ СТРАНУ.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.