13 iunie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6062
Leancă: Nu am motive să nu dorm bine noaptea
13 iunie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6062

Leancă: Nu am motive să nu dorm bine noaptea

Fostul premier Iurie Leancă, în prezent vicepreședinte al Parlamentului, susține că nu are motive să-și facă griji că s-ar putea trezi peste noapte cu un dosar penal.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru deschide.md dacă trăiește acel sentiment că într-o zi îi vor bate procurorii la ușă, Leancă a spus că nu are de ce aibă emoții.

„Am fost prim-ministru într-o perioadă destul de dificilă și, împreună cu colegii din Guvern, a trebuit să luăm o decizie pe care și astăzi o consider singura posibilă, mă refer la acea garanție de stat care a salvat economiile oamenilor şi agenţilor economici. Sigur că sînt totul felul de deștepți care spun că astfel eu aș fi jefuit oamenii. Eu bănuiesc că această întrebare este mai mult despre faptul că apare tot mai multă frică în societate. Și domnul Ghilețchi a vorbit cîndva că este important ca acest sentiment să nu ia amploare. Eu mă tem ca frica să nu devină distructivă, așa cum s-a întîmplat în România: la un moment dat nimeni nu voia să-și pună semnătura pe nimic și foarte multe procese au fost paralizate.

Nu întîmplător v-am amintit mai sus inițiativa noastră privind renunțarea benevolă la imunitate. Eu nu am motive să am emoții sau să nu dorm bine noaptea", a declarat Leancă.

Liderul Partidului Popular European a mai fost întrebat în contextul reținerilor din ultimul timp dacă formațiunea pe care o conduce se află „la adăpost" de dosarele penale.

„Ce ține de PPEM, probabil sîntem încă prea mici. E adevărat, avem primari și consilieri, dar nu avem oameni care participă la luarea deciziilor, mai ales cu caracter financiar. În schimb, eu sînt ținta atacurilor permanente. L-ați văzut și pe domnul Voronin în Parlament, și pe Năstase. E o chestie foarte interesantă cînd extremele se unesc și mă bucur că am parte de atîta «dragoste» din partea lor", a relatat Leancă.

Politicianul a precizat că a discutat și în cadrul vizitei la Bruxelles evoluția luptei cu corupția, precum și acuzaţiile unora că toate reţinerile din ultimul timp poartă amprenta unei justiţii selective.

„Tot ce pot spune: e bine că a început acest proces, dar îmi doresc și finalitate, mai ales pe dosarele de rezonanță. Asta vor și europenii. Repet: nimeni nu poate nega că s-a intrat într-o fază mai activă pe lupta anticorupție. Nu vreau să fiu nici avocatul instituțiilor de drept, dar nici să-i critic. Vedem și «pești» mai mari și «pești» mai mici, și la vamă, și în poliție, și judecători, și președinți de raioane, și dosare pe delapidarea fondurilor europene... E un început bun, în opinia mea", a conchis el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurie Leanca , somn , politica

Comentarii

 (1)
  • #1 victor Răspunde Citează selecţia
    Dl Leanca poate dormi bine. Pina cind.  Foarte curind va da depozitii fata de parchetul procurorilor. Cea ce el s-a pervis nuare precedent in istoria economiei, este o inalta tradare a intereselor patrimoniale a statului. Nici mai mult, nici mai putin.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.