21 iunie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 3923
Cancelaria de Stat înlocuieşte semnătura de mînă cu cea digitală
21 iunie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 3923

Cancelaria de Stat înlocuieşte semnătura de mînă cu cea digitală

Începînd cu 1 iulie curent, Cancelaria de Stat va folosi semnătura digitală pentru semnarea documentelor în format electronic, înlocuind semnătura olografă pe suportul de hîrtie. Potrivit Cancelariei de Stat, acest fapt va contribui la implementarea eficientă de către instituţie a iniţiativei „Guvernul fără hîrtie" şi a sistemului de management al documentelor electronice „e-Management".

Potrivit comunicatului citat, semnătura electronică are același efect juridic şi asigură mai multă securitate privind identitatea titularului, autenticitatea și integritatea documentului. De asemenea, semnătura digitală reprezintă un element indispensabil al unei întreprinderi moderne, care eficientizează activitatea, reduce costurile asociate cu semnarea olografă a actelor juridice.

În acest sens, Cancelaria de Stat şi Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale" au iniţiat un proces de cooperare în domeniul certificării cheilor publice şi serviciilor conexe.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

semnătura , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.