23 iunie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 3990
Moldova a intrat în lista țărilor care încalcă frecvent drepturile angajaților
23 iunie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 3990

Moldova a intrat în lista țărilor care încalcă frecvent drepturile angajaților

Potrivit analizei publicate de Confederația internațională a sindicatelor (International Trade Union Confederation — ITUC), din acest grup mai fac parte Albania, Bulgaria, Georgia, Polonia, Rusia, Singapore.

În comparație cu anul trecut, țara noastră și-a înrăutățit poziția. În 2016 Moldova intra în lista țărilor, unde s-au constatat repetarea încălcărilor drepturilor angajaților, top din care făceau parte Belgia, Canada, Elveția.

Autorii publicației au analizat 97 de indici și au clasat 139 de țări ale lumii în baza a șase indicatori. Astfel, în 12 țări ale lumii, printre care Germania și Uruguay, sunt înregistrate încălcări neregulate ale drepturilor angajaților, în 21 – încălcări repetate (Japonia, Africa de Sud și altele), 26 - încălcări regulate, în 34 - încălcări sistematice (Paraguay, Zambia).

În alte 35 de țări ale lumii nu există garanții pentru respectarea drepturilor lucrătorilor (Egipt, Filipine), iar în 11 de țări astfel de drepturi nu există, din cauza încălcării legilor (Burundi, Palestina, Siria).

Potrivit ITUC Global Rights Index, cele mai favorabile condiții din punct de vedere al drepturilor lucrătorilor sunt create în Elveția, Japonia, Canada, Belgia, Portugalia, Republica Cehă, Spania, etc. Cea mai gravă situație în acest sens se atestă în Qatar, EAU, Egipt, Filipine, Columbia, Kazahstan, Coreea, Turcia , Bangladesh, Guatemala.

Trebuie de menționat că în țările vecine ale Moldovei – România și Ucraina – situația nu este mai rea decât în țara noastră. România a fost inclusă în grupul țărilor unde drepturile angajaților sunt încălcate sistematic (grupul 4), iar în Ucraina drepturile muncitorilor nu sunt deloc respectate (grupul 5).

Sursa: infomarket.md

Cuvinte cheie:

drepturi , angajații , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.