30 iulie 2017, 11:30 Realitatea moldovenească views 22160
A fost lansată o platformă online de management în educație
30 iulie 2017, 11:30 Realitatea moldovenească views 22160

A fost lansată o platformă online de management în educație

Un Sistem Informațional de Management în Educație (SIME) a fost lansat astăzi în Republica Moldova de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. SIME este prima platformă online care oferă acces la datele din educație, informează MOLDPRES.

Sistemul Informațional de Management în Educație este un proiect inițiat de Ministerul Educației în parteneriat cu Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, direcțiile raionale de învățămînt și școlile din țară. Programul a fost elaborat în scopul automatizării proceselor de colectare, actualizare și stocare a datelor referitoare la învățămîntul general din țară. Datele din SIME sînt utilizate de factorii de decizie de nivel instituțional, raional/municipal și național pentru planificarea strategică, monitorizarea învățămîntului, identificarea copiilor care au abandonat școala, copiilor aflați în situație de risc și a celor cu necesități educaționale speciale.

În cadrul evenimentului de lansare, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a specificat că acest program reprezintă un pas valoros în dezvoltarea sistemului educațional din țară. „În prezent, este foarte important să ținem pasul cu noile tehnologii, în special în sistemul educației, ca autoritățile, profesorii și părinții să aibă acces rapid la informații. Sînt sigură că acest proiect va cunoaște o dezvoltare continuă și va contribui la mărirea competențelor în managementul din sistemul educațional", a spus Babuc.

Coordonatorul de proiect, Elena Cernei, a specificat că SIME va spori consolidarea calității și utilizării deciziilor de management în sectorul statisticii educaționale la diferite nivele. „Proiectul va promova un mediu favorabil pentru responsabilitatea socială în sectorul educației din țară, prin deschiderea accesului la date. SIME a fost elaborat anterior cu scopul de a monitoriza abandonul școlar și a colecta datele cu privire la elevii, angajații și instituțiile ce fac parte din învățămîntul preuniversitar. Ulterior, s-a decis îmbunătățirea programului și extinderea domeniilor în care acesta este utilizat pentru a obține informații complexe, actualizate, cu un grad minim de eroare", a afirmat Cernei.

Proiectul a fost implementat datorită unui grant în sumă de 365 mii de dolari, oferit de Banca Mondială.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.