03 august 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 5097
Ce venituri au avut miniştrii şi membrii Guvernului anul trecut
03 august 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 5097

Ce venituri au avut miniştrii şi membrii Guvernului anul trecut

Averile demnitarilor au fost scoase la vedere. Autoritatea Națională de Integritate a publicat primele declarații pe venit ale miniștrilor, dar și ale membrilor Guvernului. Oficialii au menționat toate sursele financiare, banii depozitați pe conturile bancare, dar și bunurile pe care le dețin în proprietate.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a obținut anul trecut un venit total de aproape 550 de mii de lei. Din activitatea de la Guvern, oficialul a încasat peste 176 de mii de lei. Din depunerile bancare și activitățile didactice, Calmîc a obținut peste 175 mii de lei. Ministrul mai are 11 conturi bancare pe care sînt depozitate peste 1,3 milioane de lei, 330 de euro și 860 de dolari.

În declarația de venit, Calmîc a menționat că este proprietarul a două apartamente, a unei case de locuit și deține un automobil vechi de șase ani, pe care l-a cumpărat acum patru ani.

Iar ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat un venit total pentru anul trecut de aproape 545 de mii de lei. Oficialul a încasat un salariu de peste 123 mii de lei, iar din activitățile didactice și depunerile bancare peste 60 de mii de lei.

Armașu mai are deschise 13 conturi bancare pe care sînt depozitate peste 423 de mii de lei, 150 de mii de euro, dar și 12 mii de dolari. În declarația de venit, ministrul Finanțelor a indicat că este proprietarul a 124 de terenuri agricole și a unui automobil. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a încasat în 2016 un salariu de peste 190 de mii de lei.

În cele 13 conturi bancare, oficialul are depozitate aproape 40 de mii de lei. Cebotari mai deține în proprietate două case, două automobile și două terenuri agricole.

Tot pentru anul trecut, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a primit o leafă de peste 130 de mii de lei. Ea are un card de credit în valoare de 50 de mii de lei și este proprietara unui automobil și a unui apartament.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, a declarat pentru anul trecut un venit total de peste 640 de mii de lei. Pe lîngă salariul de aproape 140 de mii de lei, oficialul a obținut peste jumătate de milion de lei din vînzările mai multor terenuri agricole. Oficialul are un cont bancar pe care sînt depozitate peste 720 de mii de lei și deţine trei locuințe, un garaj și șapte terenuri agricole.

Președintele Academiei de Științe din Moldova, Gheorghe Duca, a declarat un venit pentru 2016 de peste 630 de mii de lei, 36 mii de lei romînești și 1500 de dolari. Cei mai mulți bani, acesta le-a obținut din activitățile didactice. Pe cele zece conturi bancare, Duca are depozitate peste 700 de mii de lei în diferite valute. Printre cele trei imobile pe care le-a declarat, acesta este proprietarul unei vile de aproape 660 de metri pătrați, a două automobile, dar și a unui teren agricol.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

guvern , ministru , venit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1736
Populația:
1075 locuitori

Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.