19 martie 2012, 14:55 Realitatea moldovenească views 2948
19 martie 2012, 14:55 Realitatea moldovenească views 2948

Moscova şi Chişinăul vor discuta semnarea unui nou contract de livrare a gazelor naturale în Moldova

Moldova va discuta, pe 19-20 martie, la Moscova problema semnării unui nou contract pe termen lung privind livrarea gazelor naturale ruseşti în republică. Se preconizează că din partea Chişinăului discuţiile vor fi purtate de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul şedinţei Consiliului Economic al CSI de la Moscova.

Pe agenda şedinţei figurează 20 de chestiuni ce ţin de aderarea Uzbekistanului la Acordul de liber schimb al CSI, probleme de mediu, activităţi privind asigurarea securităţii alimentare în cadrul CSI etc. Se preconizează că în cadrul şedinţei Valeriu Lazăr va avea un şir de întrevederi cu oficiali ruşi cu care va discuta mai multe probleme de interes comun.

Amintim că, la sfîrşitul anului 2011, „Gazprom” şi „Moldovagaz” au prelungit pînă la 31 martie 2012 actualul contract de livrare şi tranzitare a gazelor naturale ruseşti în Moldova. Se preconizează că în cazul în care părţile nu vor reuşi pînă la 31 martie curent să soluţioneze toate problemele din sfera gazelor naturale şi să semneze un nou contract pe termen lung, atunci actualele contracte vor fi prelungite cu încă trei luni – pînă la sfîrşitul primului semestru al anului curent.
 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.