12 septembrie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 4898
În Moldova se lansează rețeaua socială a educației francophone
12 septembrie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 4898

În Moldova se lansează rețeaua socială a educației francophone

În Republica Moldova va fi lansată rețeaua socială a educației francophone „IF profs". Deschiderea oficială a site-ului local Ifprofs Moldavie va fi anunțată în cadrul unui eveniment, desfășurat sâmbătă, 16 septembrie, de către ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Vagogne, responsabila Antenei Chișinău a Agenției Universitare Francophone (AUF), Roxana Țurcanu –Tolomey și responsabila Misiune Lingvistică-Corespondent Campus France, Lucile Bardin.

Într-un comunicat de presă al Alianței Franceze din Moldova se menționează că proiectul, lansat la inițiativa Ambasadei Franței în Republica Moldova și implementat de către Alianță, este susținut instituțional de către AUF și Ministerul Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și financiar de către Institutul Francez din Paris, Franța.

Lansat la nivel internațional, IFprofs este un proiect al Institutului Francez din Paris unde 30 de țări au fost deja incluse în anul 2016 și 20 de țări sunt așteptate în rețeaua socială în anul 2017, dintre care și Republice Moldova.

Cuvintele-cheie ale site-ului sunt: navigați, descoperiți, publicați, dialogați, fiți la curent cu evenimente, practici, resurse și inovații existente în domeniul educației francophone. De asemenea, profesorii de limbă franceză, vor avea posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele, de a face schimb de experiență privind practicile pedagogice, de a partaja resurse cu colegii din țară și de peste hotare, de a relaționa cu comunitatea francofonă din toata lumea.

În particular, deschiderea platformei locale IFprofs Moldavie vizează favorizarea contactelor interpersonale și schimburile pedagogice între profesori francofoni din țară, dar și propunerea de noi perspective pentru dialogarea cu colegii din lumea întreagă, grație noilor oportunități oferite de noile tehnologii.

Acest eveniment va constitui o frumoasă ocazie pentru profesorii francofoni din țară de a se întâlni și socializa, fie că sunt profesori din învățământul secundar sau universitar, fie că sunt studenți sau responsabili de misiuni lingvistice.

În cadrul evenimentului, inițiatorii și partenerii proiectului vor lansa Concursul Ifprofs Moldavie, concurs care vizează dinamizarea platformei, precum și încurajarea membrilor de a explora toate resursele disponibile. Cei mai activi și exemplari membri, selectați în baza criteriilor anunțate din timp, vor fi recompensați cu premii: o excursie la Paris, o tabletă, o cină pentru două persoane etc.

Evenimentul va avea loc sîmbătă, 16 septembrie, în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova, strada Mateevici, 60, începînd cu ora 9.30.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.