13 septembrie 2017, 15:40 Realitatea moldovenească views 5368
Pe cine l-a propus șeful statului la funcția de ministru al apărării
13 septembrie 2017, 15:40 Realitatea moldovenească views 5368

Pe cine l-a propus șeful statului la funcția de ministru al apărării

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon respinge candidatura coaliției de guvernare la funcția de ministru al apărării, cea a vicepreședintelui Partidului Popular European, Eugen Sturza. O scrisoare în acest sens a fost trimisă Guvernului spre informare, miercuri, 13 septembrie. Șeful statului a declarat în cadrul unui briefing de presă că a recomandat Guvernului să examineze la această funcție candidatura generalului Victor Gaiciuc.

Potrivit lui Igor Dodon, Victor Gaiciuc este un profesionist în domeniu, a absolvit o școală militară de aviație, a studiat la o academie militară din Moscova și a făcut cursuri la Colegiul NATO din Roma.

Comentând intențiile coaliției de guvernare de a modifica Legea cu privire la participarea militarilor moldoveni la exerciții militare externe, Igor Dodon a spus că atribuțiile șefului statului în acest sens sunt prevăzute expres de către Constituție, iar intențiile de modificare a legii sînt contrare Legii Supreme. Șeful statului precizează că nu va promulga astfel de inițiative legislative.

Partidul Democrat a anunțat marți, 12 septembrie, că alianţa de guvernare îl propune pe Eugen Sturza, vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova, la funcția de ministru al apărării. Eugen Sturza a fost șeful cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era premier.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , candidat , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
361 locuitori

Dămăşcani este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 361 de locuitori. Satul Dămășcani a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.