15 septembrie 2017, 09:41 Realitatea moldovenească views 4054
Președintele amenință că va convoca Marea Adunare Națională
15 septembrie 2017, 09:41 Realitatea moldovenească views 4054

Președintele amenință că va convoca Marea Adunare Națională

Igor Dodon amenință că va convoca Marea Adunare Națională dacă Partidul Democrat, aflat la guvernare, va agrava în continuare situația din Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Moldovei în cadrul emisiunii „În PROfunzime" de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Potrivit lui Dodon, ar exista două situații în care ar recurge la o asemenea soluție.

„În cazul în care va încerca să dezlănțuie un conflict militar pe Nistru, un război de care nu avem nevoie sau dacă va încerca să demită președintele, care a fost ales de popor, atunci, noi ne rezervăm dreptul să convocăm Marea Adunare Națională, unde să cerem cetățenilor să decidem ce să facem mai departe", a punctat șeful statului.

Președintele susține că nu-și dorește destabilizarea situației în țară, însă este provocat în permanență de mulți actori, inclusiv de PDM.

„PDM vrea o destabilizare, pentru că astfel și-ar justifica lipsa de rezultate. Se închid școlile, vedeți ce-i cu spitalele, prețurile, medicamentele etc. Lor le-ar trebui acum o destabilizare și ei mă provoacă, dar noi vom acționa foarte calm", a declara Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , Igor Dodon , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.