05 octombrie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 7500
Moldova în topul ţărilor cu cele mai bune drumuri din lume
05 octombrie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 7500

Moldova în topul ţărilor cu cele mai bune drumuri din lume

Calitatea drumurilor din Republica Moldova este în continuare una care lasă de dorit, însă la acest capitol este înregistrată o dinamică ascendentă.

Cel puţin asta reiese dintr-un raport publicat de Forumul Economic Mondial care ne arată clasamentul competitivităţii globale a 137 de ţări pentru anii 2017-2018.

Alături de mai mulţi indicatori economici, în raport există şi un capitol dedicat calităţii infrastructurii rutiere sau a drumurilor în sine. Din 137 de ţări Republica Moldova a fost poziţionată pe locul 128.

Respectiv, drumurile noastre sînt mai bune ca în: Mozambic, Ucraina, Paraguay, Yemen, Guineea, Madagascar, Haiti, Republica Democratică Congo şi Mauritania.

Calitatea drumurilor a fost evaluată de Forumul Economic Mondial cu note de la 1 la 7, cea maximă însemnînd „foarte bună". În context ţara noastră a primit nota 2.5, în timp ce ţara vecină România, de exemplu, are nota 2.7.

Traseul Sărăteni-Soroca

Chiar dacă mai este mult de lucru pentru a avansa în acest clasament, Forumul Economic Mondial a menţionat că ţara nostră înregistrează o dinamică ascendentă. Acest lucru înseamnă că treptat calitatea infrastructurii rutiere creşte şi nu este decît un lucru îmbucurător.

Un top 10 al ţărilor cu cele mai bune drumuri din lume este compus din: Emiratele Arabe Unite, Singapore, Elveţia, Hong Kong, Olanda, Japonia, Franţa, Portugalia, Austria şi SUA.

 

Sursa: autoblog.md

Cuvinte cheie:

Moldova , rating , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.