13 octombrie 2017, 12:50 Realitatea moldovenească views 56974
Igor Dodon a efectuat o vizită la Universitatea de Stat din Soci
13 octombrie 2017, 12:50 Realitatea moldovenească views 56974

Igor Dodon a efectuat o vizită la Universitatea de Stat din Soci

În cadrul vizitei în Rusia, președintele Igor Dodon a efectuat joi o vizită la Universitatea de Stat din Soci. Șeful statului a avut o întrevedere cu rectorul Universităţii, Galina Romanova, și o întîlnire cu profesorii și studenții acestei instituții de învățământ, o parte din care sînt cetățeni ai Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Universitatea de Stat din Soci este una din principalele universităţi regionale din Rusia și este specializată în domeniul turismului. Sistemul de universităţi regionale de bază a apărut, în Rusia, în anul 2016. Noţiunea de universitate de bază presupune existenţa unor universităţi orientate spre dezvoltarea subiectului Federaţiei Ruse prin asigurarea pieţei locale a muncii cu specialişti de înaltă calificare.

În cadrul dialogului cu rectorul Galina Romanova, părțile au discutat specificul universităţilor de bază din Rusia. Totodată, interlocutorii au stabilit că va fi identificată o instituție de învățămînt superior din Moldova, care va deveni partener al Universității de Stat din Soci, precum și au examinat perspectiva efectuării unor schimburi de studenţi şi specialişti. "Apreciez sistemul de universităţi de bază din Rusia ca un proiect foarte atractiv din aspectul dezvoltării regionale. Ar fi extrem de interesantă adaptarea acestui sistem şi în Moldova", a spus șeful statului.

De asemenea, la Universitatea din Soci președintele a avut o întîlnire cu studenţii și profesorii instituției. Tinerii au adresat mai multe întrebări – începînd cu domeniul politicii externe şi relaţiilor moldo-ruse, până la subiecte ce ţin de politicile pentru tineret şi sport.

Igor Dodon a răspuns la toate întrebările și a dat asigurări că va contribui la stabilirea unor raporturi de colaborare între Universitatea de Stat din Soci şi una din universităţile din Moldova, precum şi la organizarea schimbului de studenţi între ţările noastre. "Moldova şi Rusia sînt legate de o istorie multiseculară. Sunt convins că relaţiile dintre ţările noastre au viitor", a concluzionat șeful statului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.